Zonterapi/Aroma

Zonterapi/Aroma är en metod som bygger på reflexologi, en föreställning om att varje del av kroppen har sin motsvarighet i ett bestämt område i foten, handen eller örat. När jag trycker på en specifik punkt går det en reflex till hjärnan som talar om hur du mår i det området. Behandlingen består av massage och tryck i de olika zonerna och samtidigt applicering av eteriska oljor. När jag masserar in en oljeblandning så tränger den in i huden och ut i cirkulationssystemet. Väl ute i blodomloppet kan oljemolekylerna söka sig till det ställe som vibrerar lika som oljan, där den gör mest nytta. Kroppens självläkande system aktiveras härmed.

Med denna typ av applicering når den eteriska oljan de nedre delarna av lungkapilläerna och via lung-hjärtcirkulationen hela kroppen.

Jag börjar behandlingen med att ta reda på din hälsostatus. Sen gör jag en reflextest och väljer ut det område som svarar starkast. Där behandlar jag med utvald eterisk olja. Du andas under tiden med djupa andetag. Sen blandar jag en olja med eteriska oljor som passar in på övriga problemområden, vilken jag masserar dina fötter med.