Tibetansk facelift

Tibetansk facelift är en djupavslappnande ansiktsmassage, en mjuk behandling som fungerar som zonterapi och akupressur på samma gång och har sitt ursprung i tibetansk visdom. Den ger mycket djup avslappning samtidigt som blodgenomströmningen ökar till såväl ansikte som de inre organen.

Massagens huvudsakliga syfte är att förlösa de spänningar som sitter i bindväv och muskler så att ansiktet kommer i kontakt med vår inre kraft och känslor, så att vi kan uttrycka öppenhet och glädje. Stress, motgångar och besvikelser kan göra våra ansiktsmuskler stela och uttrycka trötthet och livlöshet.

Både ansiktet och kroppen vitaliseras av behandlingen. Meridianer, akupunkturpunkter, muskler och bindväv i ansikte, hårbotten, hals och nacke bearbetas. Klienter har rapporterat att de blivit befriade från spänningshuvudvärk och ögontrötthet, fått föryngrad hy, spänningsfria käkar, glansigare hår samt i vissa fall bättre sömn och syn.

Den tibetanska faceliften tar bort blockeringar och lyfter upp ansiktet och ger det ny elasticitet. Behandlingen syresätter hud och bindväv, vilket gör att åldrandeprocessen fördröjs.

Vid behov kan jag också lyfta/rätta till kraniets bendelar som kan skapa låsningar men också ger ett osymmetriskt, ojämnt ansikte. Ansiktet får tillbaka den ursprungliga fulländade form som var tänkt, men som redan vid förlossningen kan ha fått sig en törn. Eftersom jag också är Kraniosakral terapeut kan jag då använda de kunskaperna här.

Det går bra med enstaka behandlingar, men bästa resultat nås efter en serie om fyra behandlingar. För att bibehålla de positiva effekterna, rekommenderas att man tar en behandling var tredje till sjätte månad

.Behandlingen utförs till mjuk avslappnande musik och du ligger bekvämt på rygg med kläderna på under filtar. Det är bra om du inte har kläder som går högt upp i halsen. Jag tvättar av ansiktet med ansiktsvatten. Alla hudvårdsprodukter är helt naturliga. Jag börjar med lätta massagerörelser för att öka cirkulationen i hud och bindväv. Därefter bearbetas musklerna på djupet. Även nacke och hårbotten masseras. Mot slutet behandlar jag ansikte/huvud med akupressur och avslutar massagen med aromatisk olja.

Välkommen på en riktigt skön och avslappnande behandling!